KULTTUURI. ELOKUVAT. TV. MALALA -Dokumentti elokuva ARVOSTELU. 3/2016 MAAILMAN AJANKOHTAINEN, SUOSITTU, UUTINEN, Tapahtuma 2002& ELÄMÄNKERTA, Kirja 2013 ja Elokuva 2015. HXSTYLE.net HEINIS Suosikki

ELOKUVAT…

KOTIMAA. MAAILMA

 

MINÄ&ARVOSTELUT

 

TV FOX 6.3.2016. ELOKUVA

MALALA

MALALA ON syntynyt Heinäkuussa 1997.

PALKITTU RAUHANAKTIVISTI, Lasten oikeuksien puolesta puhuja ja blogiaktivisti.

 

Euroopan Parlamentin SAHAROV -palkinto 2013.

 

NOBELIN RAUHANPALKINTO  Yhdessä Kailash Satyarthin kanssa 2014.

Kirja KAIKKIEN AIKOJEN, Nuorin Nobelin palkinnon saaja.

 

AJANKOHTAISTA…KIRJA 2013.

DOKUMENTTI ELOKUVA 2015.

 

20160306_200052~2
Kiitos TV FOXX mielenkiintoisesta ja AJANKOHTAISEN MALALA Uuden Dokumenttielokuvan esittämisestä.

 

 

7

MALALA…He Named Me Malala

He Named Me Malala (2015)
Lajityyppi: Dokumentti
Levittäjä: SF Film Finland Oy

Ensi-ilta: 27.11.2015

Kesto: 1h 28 min
Ikäraja: 7

Malala (He Named Me Malala) on herkkä henkilökuva Nobelin rauhanpalkinnon voittajasta Malala Yousafzaista, joka joutui Taliban-joukkojen hyökkäyksen kohteeksi palatessaan bussilla koulusta Pakistanin Swat Valleyssa.

Silloin vasta 15-vuotias Malala joutui kohteeksi isänsä kanssa, koska he puhuivat tyttöjen koulutuksen puolesta. Hän selvisi kuin ihmeen kaupalla ja hyökkäyksen jälkeen sai tukijoita ympäri maailmaa. Hän johtaa nyt kampanjaa tyttöjen maailmanlaajuisen koulutuksen puolesta Malala Säätiön perustajana.

 

”Yksi lapsi, yksi opettaja, yksi kirja ja yksi kynä voivat muuttaa maailmaa.” – Malala

Kuvat. Info Finnkino.

JULKISISSA TIEDOTUSVÄLINEISSÄ RUNSAASTI JULKISUUTTA SAANUT MALALAN TAPAUS…

2012

Pakistinalaisen Koulutyttö Malalan tapausta ja tilannetta seurattiin ympäri maailmaa, Hengenvaarallisen ampumisen, Talibanisissien hyökkäyksen jälkeen. Tilannetta Uutisoitiin ympäri maailmaa, TV:ssä ja lehdistössä. Sieltä minäkin, Ensin huomasin ja kiinnitin huomiota Malalan tapaukseen. Mielenkiintoni heräsi ja olin muiden mukana seraamassa, selviääkö Koulutyttö Otsalohkoon osuneen ampumisen jäljeltä hengissä ja että vielä palautuu toimintäkykyiseksi. Hyökkäys kohdistui, kolulaisia kuljettaneesees linja-autoon Lokakuussa 2012. Myös Malalan koulukaverihin osui, käteen ja käsivarteen. Vakavemmin vain Mala, loukkaantui. Onneksi Nykyaikainen Lääketiede, pystyy Ihme tekoihin. MALALA selviytyi ja kuntoutui, pikkuhiljaa melkein ennalleen.

20160306_200406~2

 

MALAN ISÄ on tärkeässä osuudessa, Malan elämässä, neuvoja, tuki ja turva.

 

PERHE ASUU NYKYISIN ENGLANNISSA BIRMINGHAMISSA

  1. LOKAKUUTA 2012 Malalan koulubussiin hyökättiin, Malalaa ja kahta muuta tyttöä ammuttiin. LOUKKAANTUNEET TYTÖT, vietiin sotilassairaalaan. MALALA LEIKATTIIN. Siirettiin Englantiin, parempaan hoitoon. Malalan, oikea puoli kasvoista halvaantui ja tehtiin vaikeita leikkauksia. Pitkä aika koomassa. Vanhemmat ja me muut, ympäri maailmaa Jännitettiin, Veikattiin ja odotettiin jääkö Malala henkiin?Kuntoutuuko? Tuskaiset vammatt, pään ja kaulan alueella. KUUKAUSIEN SAIRAALA HOITO.

 

ISÄ ANTOI NIMEN MALALA. MALALA ITSE VALITSI ITSE ELÄMÄNSÄ. ASTUI  JULKISUUTEEN JA PUHUI

 

Malala kertoo itse dokumentissa, elämästään. Hyökkäyksen jälkee, Malalta heikkous, pelko kuolivat ja tilalle tulivat Vahvuus ja voima. MALA KEHOTTAA ” Älä hiljenny, vaan korota ääntäsi ja vaadi oikeuksiasi”.  Malala Tyttö Pakistanista, haluaa Koulutusta ja tasa-arvoa, oiketta käydä käydä koulua ja opiskella, ja toivoo myös kaikille ympäri maailman samaa mahdollisuutta opiskella ja kehittyä.

Korostaa 1 kynä, 1 kirja….voivat muuttaa maailmaa.

MALALA nimellä kaksi merkitystä, Toinen on Rohkeus.

BBC:N KANSSA YHTEISTYÖTÄ. Mala alkoi kirjoittamaan päiväkirjaa, tilanteesta ja Elämästään Isän kehoituksesta. Mala on kirjoittanut blogia 11 vuotiaasta lähtien, anonyymisti ja kertoi elämästään ja arvosteli Pakistanin Talibaneja.

PAKISTANIN TILANNE. TALIBAN SISSIT VALLASSA. Räjäyttivät mm. Kouluja yöllä, yhteensä yli 400 koulua. Myös tappoivat viattomia, siviilejä, julkaisivat nimilistaa joka päivä. PAKISTANISSA ON ISLAM uskonto pääasiassa. PAKISTANIN HALLITUS TAISTELI, TALIBAN SISSEJÄ VASTAAN.

Taistelu jatkui, Taliban vahvistui. Kukaan tyttö Ei mennyt kouluun. HALLITUS VASTAAN TALIBANIT. …

Malalanin perhe asui PAKSISTANISSA, siis Kotimaassaan Swat laakossa, 160 km…

Perinteinen Pakistanilainen äiti, ilman koulutusta kehoitti ISLAMIN, koraanin mukaan Malala: ”Totuuden tultava ilmi, Valheen on kuoltava”. Talibanit käyttävät, Valtaa, väkivaltaa ja tulkitsevat väärin Islamin uskontoa. MALAN perhe oli ja eli  3 kk, pakolaisina omassa maassaan.

MALALAN PERHE, äiti, isä ja kaksi nuorempaa veljeä asuvat nyt Englannissa v. 2013 lähtien. DOKUMENTISSA näytetään perheen arkea, sisarusten kinastelua, isän aktiivista, poliittistakin toimintaa ja animaatio vie tarinaa aina välillä eteenpäin.  Malalaa haastatellaan ja hän kertoo elämästtään, ennen ja nyt vieraassa kulttuurissa ja ympäristössä. Ei rauhaa, jo 4 talo menossa Englannissa. Koko perhe haaveilee, palaamisessta takaisin kotimaahan, Pakistaniin, sukulaisten tuttavien ja ystävien luokse.

MINÄ OLEN MALA, KIRJA 2013

Mala on KUULUISA, TUNNETTU YMPÄRI MAILMA.

 

MALALA toivottaa,” Rauha kanssanne”.

Mala on innokas opiskelija, elämään myönteisesti  ja realistisesti suhtautuva nuori nainen, joka Lopetti Hiljaisuuden ja Vaikenemisen ja Nousi Ylös,pystyyn ja puhumaan, vaatimaan tytöille oikeuksia ja tasa-arvoa, saada koulutusta ja parempaa tulevaisuutta. MALA ei puhu kärsimyksistä, ei halua kostaa. Ymmärtää Pakistanilaista elämää, kulttuuria ja Sissien toimintaa myös.

 

NYT AJANKOHTAISTA SYYRIAN TILANNE

3 VUOTTA on jo kulunut, Syyrialaiset Lapset eivät pääse käymään koulua. Syyriassa jatkuu taistelut, normaali arki elämä on mahdotonta. PITÄÄ olla varuillaan, pelätä henkensä edestä ja paeta turvaan.

MALALAN ELÄMÄ ja AINUTLAATUINEN JA KOSKETTAVA TARINA.

Mala teki itsenäisesti päätöksen

” Valinta, Hiljentyykö vai tekee VASTARINTAA”

Me MALALAN tarinaa seuranneet, kirjan lukeneet tai Dokumenttielokuvan katsoneet tiedämme, Mala valitsi vastarinnan Puolustaa Tyttöjen oikeuksia ja tasa-arvoa, ympäri maailmaa.

 

KATSO. TUTKI. INFO

MALALA…

Facebook. Foundnation.

 

SUOSITTELEN DOKUMENTTI ELOKUVAA MALALAN ELÄMÄSTÄ, kaikille, joita kiinnostaa Maailman erilaiset Kulttuurit, Elämä ja Ihmiset.

 

 Minä SEURAAN Maailman tapahtumia ja uutisia…Kulttuuria…

 

ARVOSTAN. KANNATAN TASA-ARVOA, KAIKILLE MAAILMASSA KOULUTUS JA IHMISOIKEUDET JA SUVAITSEVAISUUTTA.

Tykkäsin. HYMY.

 

8.3. Hienoa ja Hyvää KANSAINVÄILISTÄ NAISTEN PÄIVÄÄ Kaikille MAAILMAN Naisille&Tytöille! Pitäkää huolta itsestänne ja Nauttikaa Päivästä&ELÄMÄSTÄ.

 

Mielestäni myös Tyttöjenpäivä. HYMY

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s