KULTTUURI. ELOKUVAT ENSI-ILTA 7.4.2017. JACGUES Elämä merellä – elokuva ARVOSTELU. LUONTO &ELÄIMET. Säätiö&MEREN Tutkimus. Suosikki&Elämäntapa 10.4.2017 HXSTYLE.net HEINIS

1491718221020

1491718188803

JACQUES… ELÄMÄ MERELLÄ

SEIKKAILU, Elämänkerta elokuva.

Ohjaus: Jerome Salle

Pääosissa: Lambert Wilson, Pierre Niney, Audrey Tautou, Benjamin Lavernh

 

ENSI-ILTA 7.4.2017

Kesto; 2 t 3 min

KIELI Ranska, Englanti

TAUSTA TIETOA… JACQUES COUSTEAU

20170409_132534-1
JACQUES COUSTEAY, ICONIC RED DIVING Hat… Photos Finkino&Cousteay Society

JYV… JACQUES YVES COUSTEAU

 

11.6.1910 – 25.6.1997, 87 vuotta RANSKA, Paris

 

JACQUES oli ranskalainen  Merivoimien Upseeri, tutkimusmatkailija, Ympäri maailman kuluisa, Uranuurtaja Laitesukelluksessa, maailman merten tutkijna ja tietelijä maailmassa.

 

20170409_132434-1

20170409_132610-1

M/S CALYPSO Merentutkimusalus,

liikkuva laboratorio, monitoimialus.

 

Alunperin Englantilainen puurunkoinen miinanraivaajalaiva, laskettiin vesille 1942.

Irlantialinen miljöönäri omisti ja vuokrasi Cousteaulle 1950. COUSTEAU ryhmineen kunnosti ja varusti aluksen, tutkimus-ja tukialukseksi, sukellus-, kuvaus ja Merentutkimusta ja tehtäviä varten. NYKYAINAINEN VARUSTE TASO JA LAITTEET.

1996 Singaporessa ja upposi. ALUS NOSTETTIIN 1998 ja siirrettiin LA ROCHEEN tarkoitus kunnostaa NÄYTTELYLAIVAKSI, jäi ruostumaan. Carnival Cruise Lines osti ja kunnostaa CALYPSOA?

NYT OMISTAJA COUSTEAU SOCIETY, Pirioun telakalla Ranskassa…

 

Ruostumassa vai kunnostettavana?

 

CALYPSO HISTORIALLINEN MUSEOLAIVA,

Toivottavasti vielä joku päivä….

20170409_113716-1
CALYPSO…Kuva Wikipedia

Jacques oli 2 kertaa naimissa. Ensimmäisen vaimon, Simone Melchior (1937-1990) kanssa 2 poikaa, PHILIPPE ja Jean Michell.

IMG_20170306_203950

2  OSCAR…  DOKUMENTTI ELOKUVASTA

1951 Danger under the sea, ohjaus ja kuvaus ehdokkuus Paras lyhyt elokuva

 

1956 HILJAINEN MAAILMA

Ohjaaja, Käsikirjoittaja ja kuvaaja VOITTI Cannesin KULTAISEN PALMUN ja

PARAS DOKUMENTTI

 

1959 KULTAKALA

Tuottaja, VOITTI

PARAS LYHYT ELOKUVA

 

FILMOGRAFIA mm.

1. TELEVISO TUOTANTO 1966, The World of Jacques Yves Cousteau

MEREN SALAISUUDET TV-sarja

maailmanlaajuinen tietoisuus ja suosittu.

1968-1976, 36 jaksoa ja 1977-1981, 12 jaksoa

 

COUSTEAU teki yli 120 ELOKUVAA ja 50 KIRJA

cropped-1491735656144.jpg

Jacques COSTEAU ELÄMÄNTYÖTÄ jatkaa ja tukee…

COUSTEAU SOCIETY. INFO COSTEAU

 

20170409_132540-1

ORGINAL JACQUES COUSTEAU Personal…Working end of Life 1997.

IHANA ELOKUVA  TRAILERI…

JACQUES…”30 vuotta sitten Löysin uuden maailman,

Halusin valoittaa sen…vaikka sitä pitää Suojella

Ei ole vielä liian myöhäistä”.

 

20170409_132751-1

20170409_132826-1

20170409_110647-1

JACQUES…ELÄMÄ MERELLÄ&ARVOSTELU

Erittäin Kiehtova, historiallinen, klassikko ja ihana dokumentti, Elämänkerta ja Seikkailu elokuva.

JACQUESIN elokuvan, Klassikko ja Hienon Tarinan, alkuun päästään Jacquesin perheen muuttaessa Isoon Kauniseen, omakotitaloon meren rannalle. Elokuvan päähenkilöt ovat perheenjäsenet ja M/S CALYPSO ja miehistö. Jacques on Lambert, Simone on Ihastuttava Audrey, Pojat PHILIPPE on Pierre ja Jean-Michael on Benjamin.

Jacques on Ranskalainen, laivaston upseeri mutta haaveilee vaimonsa Simonen kanssa, merentutkimuksesta. Perhe harrastaa yhdessä innokkaasti Sukellusta ja koko perheenä tutkivat ympäröivää luontoa, merta, eläimiä ja tähtitaivasta.

Jacques ja muutama ystävä, kuvaavat Dokumentti pätkän sukellusreissulta. He näyttävät Dokumentin ensin tuttavilleen ja sitten myös yleisölle, elokuvateatterissa. Sukellus ja merenalaisen elämän kuvaamisesta, esitetystä Dokumentti elokuvasta tykättiin. Jacques ja kaverit etsivät rahoitusta, jotta voisivat alkaa tekemään Meri ja sukellus dokumenttejä ja ostaa laiva. Suunnitellaan, murehditaan, miten selvitään taloudellisesti, monenlaisia mutkia ja ongelmia tulee eteen, mutta lopulta sadaan Tutkimusalus CALYPSO ostettua. Jacques ja vaimo Simone, pieninporukka aloittaa ja alkavat toteutaa unelmaansa, ensin kunnostetaan laiva ja sitten lähdetään merelle, tutkimaan maailman meriä ja eläimiä. COUSTEAUN 4 henkisen Perhe idylli särkyy, kun pojat joutuvat ja lähetetään Sisäoppilaitokseen opiskelemaan….

Jacquesin MEREN SALAISUUDET TV-sarjat ovat KLASSIKKOJA, tieteen ja tutkimuksen uranuurtajia ja edelläkävijöitä, Maailman merentutkimuksessa, laitesukeltamisessa, Meren ja eläimien, Meren Elämän Dokumentoinnissa ja kuvaamisessa. Myos COUSTEAU ryhmän kayttämä Punainen pipo on sukeltajan Klassikko ja tavaramerkki.

Elokuvassa on hienoja, koskettavia ja kiinnostavia mm. Maailman, Meren ja ympäristön tilanteesta ja tapahtumista kuvattuja kohtauksia ja yksityiskohtia. Enemmänkin olisi voinut olla Merenalaista elämää  elokuvassa esim. kokonainen päivä Kuvattuna, aamusta iltaan, Tutkimus ja sukellusryhmän mukana olisi ollut Hyvä.

Esim. 2 minua koskettavaa kohtaa olivat 1. Sukeltaja ja Suuri, mahtava Kaskelotti yhdessä esiintyy mysö Trailerissa. Ihan kylmät väreet kulkivat iholla, kun katselin elokuvaa.

IHAN HIRVEÄÄ ELÄINTEN TEURASTUSTA MAAILMASSA&MERELLÄ, MAAILMAN VALAIDEN PYYTÄJÄT, jotka olivat jättäneet ison kasann ruhoja ja jäänteitä, valaista rannalle. Cousteaun porukka meni katsomaan ja tutkimaan lähemmin.

Dokumentti elokuva oli Tärkeä, kiehtova ja Hieno TARINA.

Elokuvan aikana Meille Katsojille, muodostui hyvä kokonaisuuskuva, Cousteaun Elämänikäisestä Merentutkimuksesta ja kuvaamisesta, ELÄMÄNTYÖSTÄ, joka jatkui Jacquesin kuolemaan asti. Perhe elämä, liikelämä, rahoittajat, tiede ja tutkimusmaailma, kaikkien Elämän osa aluiden yhteen sovittaminen ongelmien ja ristiriitojen ratakaiseminen ja eläminen ei ole helppoa, yksiselitteistä ja aina dokumentissa, Elämässä sanoin kuvattavissa. Kuvat, kuvaus ja dokumentti kertoo omalla tavalla ainutlaatuista Elämäntairinaa.

SUOSITTELEN LÄMPIMÄSTI DOKUMENTTIELOKUVAA…. Klassisesta, Historiallisesta, Ainutlaatuisesta, sinnikkäästä,  lahjakkaasta ja Persoonallisesta, JACQUES COUSTEAY:STA Kaikille Ihmisille, jotka ovat kiinostuneet Elämästä, maailmasta, eläimistä, merestä ja ympäröivästä Maailmasta, ympäristöstä jossa Elämme Arki elämää joka päivä. MAAILMA, ELÄMÄ, LUONTO ja MERI ovat AINUTLAATUISIA asioita, joita pitää ARVOSTAA, SUOJELLA JA SÄILYTTÄÄ Sukupolvelta toiselle.

 

1491799708953
Kuva ja Tietokirja MEREN IHMEET, kotikirjastosta. Löysin onnekseni Kirppikseltä

 

MINÄ&JACQUES COUSTEAU

Minä ja Lapsuuden perheeni olemme Luonnon, Eläinten, vesistöjen, omakotitalon ja mökkielämän ja ympäristön Ystäviä. Isäni oli Maatalon poika, jossa me lapset saimme viettää Kesäisin ja loma aikoina ja vapaa aikaa. Maalla saimme, Tutustua, tutkia ja Eläimiä ja tuntea Villi, Vapaus ja Ihana Luonto, ympäristö kaikkina vuodenaikoina. Lapsuuden perhe on hajonnut, vanhemmat ovat kuolleet, mutta…Ihanat, rakkaat, tärkeät, arvot&asenteet ja muistot elävät ikuisesti.

Lapsuudessa Me 5 henkinen perhe, asetuimme Saunan ja Iltapalan, Syömisen jälkeen lauantaina, television ääreen katsomaan Luonto ja Eläin, TV OHJELMIA mm. Jacques Cousteau, MERTEN SALAISUUDET Tv sarja, YLE TV1 Avara luonto jne…

Minä Arvostan, tykkään ja nautin Perinteistä, joita yhdistän Nykyaikaan ja Elämään 2017 Omassa PERHEESSÄNI….Nyt vieläkin AIKUISENA, Yksi TV ja ELOKUVAT, suosikki ohjelmiani ovat Luonto ja Eläin ohjelmat mm. launtaisin…Nyt katselen Yhdessä Oman perheen kanssa ja kerron ja siirrän omia Perinteitäni jne. omille Lapsille, seuraavalle sukupolvelle. SUOSITTELEN LÄMPIMÄSTI. Hymy

TOIVON, että CALYPSO kunnostetaan MUSEOALUKSEKSI  ja jätetään Tuleville Sukupolville Kiehtovana, klassikko ja historiallisena Esimerkkinä, COSTEAU IHMISEN&Ryhmän AINUTLAATUISTA SAAVUTUKSESTA, JULKISUUDESTA ympäri Koko maailma, Parantaa Tietoisuutta

MAAILMAN IHMEISTÄ…LUONTO, ELÄIMET, MERI

Normaali toiminta ja Kalastus Elinkeinona on OK mielestäni. Mutta EN HYVÄKSY Minkäänlaista ELÄINTEN RÄÄKKÄYSTÄ tai JOUKKO TEURASTUSTA.

Olen MAAILMAN ELÄINTEN, LUONNON ja YMPÄRISTÖN SUOJELIJA.

Olen pitkäaikainen PARTIOLAINEN, lapsuudesta lähtien ja ARVOT&ASENNE on jäänyt Loppuelämäksi. KATSO Aiemmat ARTIKKELIT…

LUONTO ja ELÄIMET…ELÄMÄ

Turvallisessa ja Puhtaassa Ilmastossa, Ympäristössä,

MAAILMASSA On TÄRKEIN LAHJA&RIKKAUS ELÄMÄSSÄ.

 

TUEN, SUOSITTELEN LÄMPIMÄSTI.

AJATTELE&MUISTA Pienet Arjen Teot ja asiat ovat tärkeitä …

Omassa Maassa ja Ympäri MAAILMAA

 

Täällä BLOGISSA TÄSTÄ JATKETAAN

KULTTUURI Uutisista ja seuraavaksi Muoti juttuja…

 

NÄHDÄÄN….HYMY

Tekijä: HXSTYLE.net

LIFE Style&Muoti BLOG...HXSTYLE.net HEINIS Day by Day LIVING&ENJOY Life... Hope&Carpe Diem...SMILE

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s